06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Testplasztika - Zsírleszívás

A zsírszívás a fogyókúrát nem helyettesíti, de sok esetben a testsúly rendezését követően vannak olyan problémás területek amelyek, a diétával és az aktív sportolással is dacolnak. Ennek genetikai és hormonális okai vannak. Az ezeken a területeken /pl. külső- belsőcombok, toka, has, térdek felett. stb./ levő zsírsejteken levő hormon érzékeny receptorok nem engedik a zsírsejtek kiürülését. A zsírszívással ezeket a problémás területeket tudjuk esztétikussá átformálni.

A beavatkozást altatásban végezzük, kivéve a kis kiterjedésű, körülírt területek esetén. A pár milliméteres bőrmetszésen át vékony kanült vezetünk be a bőr alatti zsírszövetbe, melyen át vérzéscsillapító oldattal felduzzasztjuk a területet, majd szívás útján eltávolítjuk az ott levő zsírfelesleget. A műtét után azonnal rugalmas, erős nyomást biztosító kompressziós ruhát adunk a páciensre, melyet 4-6 hétig ajánlott viselni a bevérzések elkerülése-, a duzzanatok csökkentése-, a bőr gyorsabb- és szebb visszatapadása érdekében.

A végeredmény átlagosan kb. 3 hónap múlva látszik. A zsírszívás nem jelent lényeges súlyveszteséget, az eredmény a kontúrok előnyös megváltozásában, illetve körfogat csökkenésekben mérhető. A sportolás három hét múlva kezdhető újra.