06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Testplasztika - Felkarplasztika

Felkarplasztikát leggyakrabban nagy fogyást követően, vagy idősebb korban a meggyengült szövetek eltávolítása miatt végzünk. A testsúly csökkenésével a felkaron levő zsírraktárak kiürülnek, a megnyúlt bőr nem képes ilyen mértékben zsugorodni, megereszkedik, lelóg. A kialakult állapot zavaró a hétköznapokban, sportoláskor is problémát okoz.

A kialakult állapot csak műtét segítségével szüntethető meg. A megereszkedett bőrt a könyöktől indított, a felkar belső oldalán vezetett metszésből távolítjuk el. Ha szükséges, akkor a hónaljon és a törzsön kiegészítő zsírszívást végzünk.

A beavatkozás előtt minden esetben konzultáció történik, mely során alaposan átbeszéljük a műtéttel kapcsolatos teendőket, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, milyen segédeszközöket kell a műtéthez beszerezni, stb.

A műtétet altatásban végezzük, kb. 1-1.5 óra alatt végezhető el, melynek során a felesleges bőr-zsír szövetet távolítjuk el. A műtét után a páciens egy éjszakát tölt a klinikán. A szorítóruhát hat hétig kell hordani. A fizikai aktivitást három hétig jelentősen vissza kell fogni, a személyes higiéniára nagy hangsúlyt kell fektetni. Hat hét után óvatos testedzés kezdhető. Otthonában antibiotikumos és vérhígító kezelésre is szüksége lesz /receptre felírva/. A Heti kontroll vizsgálaton ellenőrizzük a seb állapotát. A varratokat két hét után átvágjuk, három hét múlva eltávolítjuk. A végleges eredmény 3-6 hónap után várható.

Lehetséges szövődmények

A műtét után kialakulhatnak általános sebészi szövődmények, pl. utóvérzés, embólia, sebfertőződés. A karplasztikára specifikus szövődmények lehetnek a sebgyógyulási zavar, a heg letapadása, megvastagodása, ezek csak átmeneti kellemetlenségek, melyeket egy második lépésben könnyen tudunk korrigálni.