06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Testplasztika - Combplasztika

Combplasztikát leggyakrabban nagy fogyást követően végzünk. A testsúly csökkenésével a combon levő zsírraktárak kiürülnek, a megnyúlt bőr nem képes ilyen mértékben zsugorodni, megereszkedik, lelóg. A kialakult állapot zavaró a hétköznapokban, sportoláskor is problémát okoz, nem is beszélve a higiéniai problémákról.

A kialakult állapot csak műtét segítségével szüntethető meg. A beavatkozást gyakran a fenékalj zsírszívással kombináljuk. Kisebb mértékű megereszkedés esetén a műtéti metszést a fenékaljtól indítva a belső combokon át a lágyék irányába vezetjük, ezért ilyenkor hegvonal viszonylag rejtetten helyezkedik el. Nagyobb fogyás esetén a combon levő nagyobb mennyiségű bőrfelesleg csak a térdektől indított, a comb belső oldalán vezetett metszéssel megoldható. Időnként a két technika kombinációját kell végeznünk.

A beavatkozás előtt minden esetben konzultáció történik, mely során alaposan átbeszéljük a műtéttel kapcsolatos teendőket, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, milyen segédeszközöket kell a műtéthez beszerezni, stb.

A műtétet altatásban végezzük, kb. 1.5-2 óra alatt végezhető el a műtét, melynek során a felesleges bőr-zsír szövetet távolítjuk el. A műtét után a páciens a műtét nagyságától függően egy, vagy két éjszakát tölt a klinikán. A szorítóruhát hat hétig kell hordani. A fizikai aktivitást három hétig jelentősen vissza kell fogni, a személyes higiéniára nagy hangsúlyt kell fektetni. Hat hét után óvatos testedzés kezdhető. Otthonában antibiotikumos és vérhígító kezelésre is szüksége lesz /receptre felírva/. A Heti kontroll vizsgálaton ellenőrizzük a seb állapotát. A varratokat két hét után átvágjuk, három hét múlva eltávolítjuk. A végleges eredmény 3-6 hónap után várható.

Lehetséges szövődmények

A műtét után kialakulhatnak általános sebészi szövődmények, pl. utóvérzés, embólia, sebfertőződés. A combplasztikára specifikus szövődmények lehetnek a savóképződés sebgyógyulási zavar, a heg letapadása, megvastagodása, ezek csak átmeneti kellemetlenségek, melyeket egy második lépésben könnyen tudunk korrigálni.