06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Testplasztika - Fenékplasztika

A fenék a szexualitás egyik fő kifejező eszköze, minden kultúrában megvolt a testhez mért ideális aránya, noha ez mindig változott, de a nőiességet formáló szerepe a mai napig központi helyet tölt be.

Ma már lehetőség van a kerek a fenék elérésére kitartó edzés nélkül is. Speciálisan kifejlesztett implantátumokkal elérhető az áhított forma. Az implantátum szilikonból készül, belsejében szilikonzselé található. Hasonló a mellimplantátumokhoz azzal a különbséggel, hogy tapintata tömöttebb, az izoméhoz hasonló, ill. jóval ellenállóbb a külső behatásokkal szemben. Felszínük sima, alakjuk szerint lehetnek oválisak, vagy kerekek.

Nagy fogyást követően szükséges lehet a megereszkedett fenék korrekciójára, ilyen esetben a törzsön levő felesleges bőr eltávolításával a fenék megemelhető, formálható.

/ bővebben lsd. a törzsplasztikáknál /.

A beavatkozás előtt minden esetben konzultáció történik, mely során alaposan átbeszéljük a műtéttel kapcsolatos teendőket, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, milyen segédeszközöket kell a műtéthez beszerezni, stb. Méretpróbát végzünk, hogy a paciensünk könnyebben tudjon dönteni az optimális implantátumméret mellett. Döntését minden esetben szakmai tanácsokkal segítjük.

A fenéknagyobbító műtétet altatásban végezzük, a beavatkozás kb. 1-1.5 órát vesz igénybe az ezt követő két éjszakát a klinikánkon tölti páciensünk. A műtét után speciális szorítóruhát helyezünk fel, hazamenetel előtt tanácsokkal látjuk el. Antibiotikum és vérhígító szedése javasolt, /receptre felírjuk/. A kompressziós ruhát 6 hétig kell viselnie. 2 hétig kímélet és bizonyos mozdulatok kerülése javasolt. A testedzés a hatodik hét után engedélyezett. Szauna, szolárium használata az első két hónapban gátolja a seb gyógyulását, ezért kerülendő! Kontroll vizsgálatokra hetente kerül sor. Varratokat a második héten átvágjuk, a harmadik héten eltávolítjuk. Ezt követően hegkezelő kenőccsel kell a sebet kennie. A fenék a végleges formáját 3-6 hónap után éri el. Évente kontroll vizsgálatra várjuk páciensünket.

Lehetséges szövődmények

A műtét után kialakulhatnak általános sebészi szövődmények, pl. utóvérzés, embólia, sebfertőződés, ami az implantátum eltávolítását is maga után vonhatja. Tokosodás, szivárgás, az implantátum kiszakadása fenék implantáció után nagyon ritkán fordul elő.