06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Arcszépészet - PRP (Platelet Rich Plasma) terápiaA PRP (Platelet Rich Plasma) terápia, népszerű nevén „Drakula” vagy „Vámpír-terápia” során a Páciensek saját vérét felhasználva újítjuk, fiatalítjuk meg a bőrfelszínt.

Az idő múlásával renyhévé, petyhüdtté váló bőr rugalmas rostjainak mennyisége lecsökken, a vízmegtartó képesség folyamatosan romlik, tovább rontva bőr minőségét, a ráncok sokasodsát.

A bőr alá vékony tűvel eljuttatott saját vérplazma segítségével serkentjük a rugalmas rostok újra termelődését, valamint helyreállítjuk a bőr hidratáltságát.Új elasztin és kollagánrostok képződése

Az eljárás során a Pácienstől saját laborunkban vért veszünk, majd egy centrifuga segítségével a vérlemezkéket, fehérjéket és növekedési faktorokat, őssejteket nagy sűrűségben tartalmazó vérplazmát kivonjuk. Ezt juttatjuk be a bőr megfelelő rétegeibe. Mivel a saját szervezet által termelt anyagokat használjuk, idegen anyagot nem tartalmaz, így allergiás reakciókat sem okoz.

A beavatkozást a konzultációt és a vérvételt követően felszíni bőr-érzéstelenítéssel kezdjük, majd a levett, lecentrifugázott, előkészített szérumot a bőr alá bejuttatva az elkövetkezendő néhány hét alatt serkentjük a kollagén-regenerációt, a bőr feszesebbé, rugalmasabbá, hidratáltabbá válik.

Fontos tudnivaló, hogy ez a kezelésforma nem hoz azonnali, látványos változást, itt időre van szükség, ellenben tartós eredmény várható. A beavatkozás nem fájdalmas, kis tűszúrásokkal jár, amit az érzéstelenítő krémmel teszünk kellemesebbé. A kezelést javasolt kétszer, háromszor megismételni, az alkalmak között 3 hónap szünet javasolt.

A PRP terápiát követően egy hónapig a masszázs, lokális melegítés, kozmetikai pakolások alkalmazása, szaunázás és napozás kerülendő.

A keletkezett tűszúrások nyoma még pár napig látható, már másnaptól sminkelhető. Ar eredény egyénenként változó, az alkalmak száma eltérő lehet.

A kezelést el kell halasztnai az alábbi esetekben, ha a Páciens:

  • lázas betegség
  • autoimmun betegségben szenved
  • a kezelendő területen előzőleg szilikon olajos ráncfeltöltés, vagy ajakvastagítás történt
  • herpesz van a kezelendő területen, vagy közvetlen közelében
  • szteroidokat- vagy véralvadásgátlót szed
  • vérképzőrendszeri betegsége van
  • krónikus májbetegsége van
  • rosszindulatú daganatos betegsége van
  • a kezelendő területen aktív bőrbetegséget találunk (pl.: pikkelysömör, ekcéma, rosacea)
  • bármilyen gyulladásos, vagy fertőző megbetegedésben szenved