06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Mellműtét - Mellfelvarrás

A megereszkedett emlők általában nagy fogyás, szoptatás után alakulnak ki. A megereszkedett emlőkből gyakran a mirigyállomány is „elfogy”. Ebben az esetben a hiányzó térfogatot implantátummal pótoljuk és ezt követően végezzük el az emlő felvarrását. Az emlő megereszkedésétől függően a műtéti metszés korlátozódhat csak a bimbóudvar köré, a bimbó körüli metszés kiegészítve egy függőleges metszéssel, vagy a komplett programra az ún.” invert T”, vagy más néven „horgony metszésre”, amikor az előbbieket kiegészítjük a mell áthajlásában levő metszéssel. A műtétet hasonlóan végezzük, mint az emlőkisebbítő műtét, azzal a különbséggel, hogy emlőállományt nem távolítunk el / lsd. ottani ábrák Mellkisebbítő műtét /.

A beavatkozás előtt minden esetben konzultáció történik, mely során alaposan átbeszéljük a műtéttel kapcsolatos teendőket, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, milyen segédeszközöket kell a műtéthez beszerezni, stb.

Az emlőfelvarrás műtétet altatásban végezzük, a beavatkozás kb. 1.5-2 órát vesz igénybe az ezt követő éjszakát a klinikánkon tölti páciensünk. A másnapi sebkötözés után speciális melltartót helyezünk fel, tanácsokkal ellátva bocsátjuk otthonába. Antibiotikum és vérhígító szedése javasolt, recepttel ellátjuk. A melltartót 6 hétig kell viselnie. 2 hétig kímélet és bizonyos mozdulatok kerülése javasolt. A testedzés a hatodik hét után engedélyezett. Szauna, szolárium használata az első két hónapban gátolja a seb gyógyulását, ezért kerülendő! Kontroll vizsgálatokra hetente kerül sor. Varratokat a második héten átvágjuk, a harmadik héten eltávolítjuk. Ezt követően hegkezelő kenőccsel kell a sebet kennie. A mell a végleges formáját 3-6 hónap után éri el. Évente emlőrák szűrés javasolt, melyet követően kontrollra várjuk páciensünket.

Lehetséges szövődmények

Mint minden sebészi beavatkozásnak a mellfelvarrás műtéteknek is lehetnek szövődményei. A műtét után felléphet utóvérzés, sebgennyedés, embolizáció, stb. A műtétre jellemző speciális szövődmény a bimbó teljes, vagy részleges elhalása, a sebszélek gyógyulási zavara. Amennyiben implantátum beültetés is történt, akkor az implantátummal kapcsolatos szövődmények is felléphetnek / lsd. emlőnövelő műtétek /.