06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Arcszépészet - Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A mai modern arcszépészet egyik fő pillére, természetes anyag, mely a bőrben nagy mennyiségben található. Nagyméretű molekuláinak köszönhetően nagy mennyiségű vizet köt meg, amivel a bőr fiatalos teltségét, tónusát visszaadja. Természetazonos anyag, ezért allergiás reakciót nem okoz. A beadott hialuronsavat a szervezet lebontja, maradék nélkül felszívódik. Nincs maradandó, visszafordíthatatlan hatása. A beadott anyag a beadás helyétől függően 4-12 hónap alatt szívódik fel.

Praxisunkban a prémium kategóriás Juvederm termékeket használjuk, mely termékpalettája az arcszépészet minden területét lefedi.

Tudnivalók a kezelésről

A kezelés ambulánsan történik. A kezelési terv felállítása után a sminket lemossuk és helyi érzéstelenítő krémet kenünk fel a kezelendő területre. A behatási idő / kb. 40 perc/ után a krémet eltávolítjuk, a bőrt fertőtlenítjük. A hialuronsavat előre kiszerelt, speciális fecskendővel adjuk be, hajszálvékony tűt használva. Ezután bőrnyugtató kenőccsel arcmasszázst végzünk.

A beadás helyén enyhe bőrpír, duzzanat keletkezhet. Otthonában óvatos jegelés javasolt. Az esetleges véraláfutások 8-10 nap alatt felszívódnak. Ez idő alatt feketenadálytő kenőcs használata javasolt.

A beadás napján óvatos szappanos arcmosás engedélyezett, másnaptól alapozó is használható. A duzzanat pár nap alatt megszűnik. Az első héten a szauna, szolárium, testedzés, szeles, poros helyek kerülése javasolt. Fogyasszon bőségesen folyadékot! A végleges eredmény 10-14 nap alatt alakul ki.

Fontos, hogy a menstruáció hetében a fokozott vérzékenység miatt nem javasolt a kezelés! A kezelés előtt pár nappal a C-vitamin szedésének felfüggesztése javasolt!

Mely területeken alkalmazható?

Nevetőráncok

A kor előrehaladtával a középarc tartószalagjai megnyúlnak, a középarc megsüllyed, ezáltal a nevetőráncok elmélyülnek. Korábban a hialuronsavas feltöltés során a töltőanyagot a ráncba jutattuk. A mai modern kezelés a kiváltó ok megszüntetésén alapul, mely során a középarc emelését és a nevetőránc feltöltését egyidejűleg végezzük a kiváló eredmény érdekében.

Szem alatti árkoltság és a középarc emelése

Ebben a régióban a bőr nagyon vékony, ezért a szemzáró izom és a vénás hálózat kékes-barnás színe átüthet, ami a bőr elszíneződését okozza. Továbbá árkoltság jelenhet meg a középarc és a szem alatti terület átmeneténél, ami fáradt, kialvatlan tekintetet kölcsönöz. A kezelés során a hialuronsav feltölti az árkot és vékony réteget hoz létre az izom és a bőr között, ami által a bőr elszíneződése csökkenhet. A hatás nagyban fokozható a középarc emelésével, ami csökkenti a szem alatti árkoltságot, egyben a nevetőráncok mélységére is jó hatással van. A kezelés során a járomívre, mélyen a csontra adott töltőanyag a középarc kiürült zsírpárnáinak visszatöltésével felemeli az arc szöveteit.

Ajakfeltöltés

A telt ajkak nőiességet sugároznak. Ez ma már nem csak a szerencsés hölgyek kiváltsága! Egy rövid beavatkozással, a megfelelő mennyiségű hialuronsav beadásával telt, természetes ajkak alakíthatók ki. A jó kezelés ismérve, hogy az ajak mérete az arc karakterével harmonizáljon, ne legyen túlzó, vagy mű hatású.

Száj körüli ráncok

A bőr rugalmasságának csökkenése és a csontritkulás következtében egyre kisebb állcsont miatt a száj körüli ráncok az idősödő arcon mindig megjelennek. A fenti képet a dohányzás tovább rontja. A kezelés során a bejuttatott hialuronsav pótolja a hiányzó térfogatot, továbbá a bőrtápláló hatása miatt javítja a bőr minőségét.

Állcsúcs , állkapocsív

Beesett állcsúcs, vagy keskeny állkapocsív esetén a hiányzó térfogatot pótolja, ezzel markáns arcélt tudunk kialakítani. Ebben az esetben a hialuronsavat közvetlenül a csont fölé adjuk.

Egyéb lehetőségek

Tekintettel arra, hogy a hialuronsavval térfogatot pótolunk, lehetőség van testen bárhol kialakult kontúrhiányok pótlására, behúzódások feltöltésére. Újabban pl. az orron levő kisebb behúzódások, egyenetlenségek kezelésére is használjuk.