06-70 410-2059 deakplasztika@gmail.com

Arcszépészet - B.tox kezelés

 A b.tox kezelés az arcszépészet egyik fő pillérét adja. Évente világszerte kb. 16 millió kezelést végeznek, használata teljesen biztonságos, megbízható jó eredményt ad. A botox egy fehérjetermészetű anyag, a Botullinum Toxin A típusa, melyet egy baktérium termel. Gátolja az idegek és az izmok közötti ingerület átvitelt, melynek hatására az izmok működése átmenetileg gyengül, felfüggesztődik. A hatás átmeneti, mindennemű külső beavatkozás nélkül magától megszűnik, az izmok eredeti működése visszaáll.

Hatástartama alatt az izmok felett levő bőrterületen a ráncok elsimulnak, a bőr regenerálódik, a ráncok mélysége csökken. / Bizonyos esetekben ez a hatás hialuronsavval kombinálva még látványosabb./ Tartós kezelések esetén a bőr fiatalsága megőrződik, az öregedési folyamatok lelassulnak. Hatása kb. 4-6 hónapig tart, a kezelés évente két alkalommal javasolt.

A kezelés menete

A kezelés minden esetben személyre szabott, a mimikától, az arc karakterétől, a ráncok dinamikájától, mélységétől függően tervezzük. A cél mindig a kipihent, üde, boldog tekintet elérése. Leggyakrabban a szemöldökök közti un. „mérgesráncokat”, homlokráncokat, vagy a szarkalábakat kezeljük. Beadás előtt a sminket lemossuk, az arc bőrét fertőtlenítjük. A hatóanyagot egy igen vékony tűvel adjuk be. A kezelés végén hűtőpakolást helyezünk fel. A beadás helyén bőrpír, ill. apró duzzanat alakulhat ki. Ez teljen normális jelenség, pár óra múlva spontán megszűnik. A hatás a 3-7 napon alakul ki!

Lehetséges szövődmények

A beadás során kialakult apró bevérzés gyorsan felszívódik, ezt Feketenadálytő, vagy Lioton kenőccsel jelentősen meggyorsíthatjuk. Esetenként fejfájás, a felső szemhéj megereszkedése, a homlok elnehezedésének érzése, influenza-szerű tünetek és helyi izomgyengeség is előfordulhat. Szerencsére ezek a mellékhatások nagyon ritkák és csak átmenetiek. Maradandó mellékhatásról a szakirodalom ez idáig nem számolt be!

Kezelés utáni teendők

A beadást követően kímélet javasolt! Kerülje a kezelt terület masszírozását! Óvatos hűtéssel a duzzanat és a bőrpír megszűnését gyorsíthatjuk. A beadás napján óvatos arcmosás engedélyezett, másnaptól sminket is feltehet. Bevérzés esetén a feketenadálytő kenőcs alkalmazása javasolt a kezelés másnapjától.

1 hétig kerülje a napozást, szolárium, szauna használatát!

Fontos tudni, hogy a hatóanyag lebomlását a fokozott testedzés, szauna, szolárium használata és a túlzásba vitt napozás gyorsítja.

Ellenjavallatok

Nem javasoljuk a kezelést, amennyiben izomgyengeségben /légzési, nyelési nehézség/ szenved. Akut, gyulladásos kórképekben, egyes belgyógyászati és immunológiai betegségekben, lázas állapotban, bőrfertőzések esetén, valamint terhességben és szoptatás alatt szintén nem végzünk b.tox kezelést.